Over mij

Een tiental jaar geleden ben ik een dierenwinkel binnen gestapt. Ik ging achter voer voor mijn hond. In het midden zat een grote stapel dozen met aquariums. Die waren allemaal in promo. 50% korting. Toen ik door de winkel liep, bleven die aquariums door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk ben ik dus buiten gekomen met het voer voor mijn hond en een aquatlantis aquadream 60. Het was liefde op het eerste gezicht. En ja een impuls aankoop, dat moet ik toegeven. Maar het begin van een lang en tot nu toe nog steeds actueel avontuur.

Wij gingen net vertrekken met verlof, en toen dacht ik dat het niet echt het moment was om dit aquarium op te starten. Of misschien toch wel? Ik had geen flauw benul hoe ik een aquarium moest opstarten, dus ben ik de avond zelf mij beginnen in te lezen. Wat had ik geleerd? Dat een aquarium minstens 4 weken moest draaien zonder vis. Toen dacht ik, dat is net gepast. Tegen wanneer mijn aquarium ingedraaid is zijn we net terug uit verlof.

De dag daarna ben ik dus achter al het gerief gegaan om mijn aquarium in te richten. Plantjes, bodem, poster, …. Ik wilde alleen het allerbeste voor mijn toekomstige visjes, dus ben ik naar een gespecialiseerde aquariumwinkel gegaan. Deze is tot op vandaag nog steeds mijn vaste stek. Ik ben naar huis gekomen met stenen, echte plantjes en een soort soil als bodem. Alles ingericht en dan maar wachten.

Na ons verlof, met een potje water naar de winkel om deze te laten testen. De waterwaarden waren goed en de eerste visjes mochten erin. Dit was het begin van mijn aquarium hobby. De rest van het verhaal kan je volgen op mijn blog. Intussen is er nog een bakje bij. Een klein beetje groter. Een oase van 400L.

Wat ga je vinden op mijn blog?

Vooral mijn eigen ervaringen. Al heb ik geen al te grote problemen gehad met de opstart, wil niet zeggen dat ik in die 10 jaar geen ziektes, algen plagen of tegenslag heb gehad. Al mijn ervaringen zul je terug vinden in mijn blogs. Net als blogs over mijn eigen vissen en planten. Ik ben geen dagelijkse blogger, maar ik probeer toch wel maandelijks iets nieuws neer te zetten.

Heb je vragen, wil je een aquarium starten, extra tips? Aarzel zeker niet om mij te contacteren. Ik probeer binnen de 48 uur mijn mails te beantwoorden. Het is een heel mooie hobby en zou jammer zijn als je er na een paar maand mee stopt omdat je een verkeerde start genomen hebt. En dat gebeurd jammer genoeg heel veel. Dus aarzel niet om vragen te stellen.

Wat mensen zeggen

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee.

Auteur onbekend

Als de vervuiling van de zee zo doorgaat, kunnen de vissen beter aan land komen.

Martin Simec

Een kind zonder moeder is als een vis in ondiep water.

Auteur onbekend

Laten we samen wat opbouwen.


Contact

Geverifieerd door MonsterInsights