Paracheirodon Axelrodi of Kardinaal tetra

Op deze afbeelding zie je de Paracheirodon axelrodi of Kardinaal tetra
paracheirodon Axelrodi Kardinaal tetra

De Paracheirodon axelrodi of Kardinaal tetra, ook wel bekend als de rode neon tetra, is een kleurrijke en populaire aquariumvis die wordt gehouden door aquaria-enthousiasten over de hele wereld. Deze vis is niet alleen opvallend vanwege zijn heldere rode kleur, maar ook door zijn bewegingen en gedrag in het water.

Het zijn sociale vissen die het best gehouden worden in groepen en die vereisen specifieke omgevings- en verzorgingsbehoeften om gezond en gelukkig te blijven. In dit artikel gaan we dieper in op deze fascinerende vis en ontdekken we alles wat je moet weten over de Paracheirodon

Herkomst: Zuid-Amerika

Vis grote: 5 cm

Watertemperatuur: 23-27°

PH: 6,5 – 7

GH: 5-8°

Bakmaat: min 100 cm

Inrichting: Voor een optimale kleurweergave van de kardinalen wordt er aangeraden om de lichten te dimmen. Zorg voor een goed beplante bak als beschutting.

Voeding: In het wild zijn het vooral vlees eters, maar je kan ze makkelijk laten wennen aan droogvoer. Af en toe eens diepvries voer of levend voer wordt heel erg op prijs gesteld.

Ziektes: De kardinaal tetra is erg gevoelig voor wit stip. Zorg dat er weinig waterwaarden schommelingen zijn en beperk stress in u aquarium. Gebruik altijd de druppelmethode om de vissen over te zetten naar u aquarium zodat ze rustig de tijd hebben om te wennen aan hun nieuw omgeving.

Behandeling:

Natuurlijke manier: Verhoog stilletjes aan de temperatuur tot 30° gedurende 14 dagen. In een beginstadium kan ook het toevoegen van zout een oplossing zijn. 4G per liter aquarium water.

Opgelet: Als je zeoliet gebruikt in u filter dan moet je deze uitnemen voordat je zout toevoegt aan u aquarium. Zeoliet slaat afvalstoffen op, maar in contact met zout worden alle opgenomen afvalstoffen terug losgelaten met als gevolg een heel grote nitrietpiek.

Chemische manier: Producten op basis van Malachiet groen en methyleen blauw zoals: Esha exit, Sera costapuur, Colombo Femsee, Jbl Punktol, Manaus Manacil, Sera protazol, Sera phyto med Protazid

Lees aandachtig de bijsluiter en maak elke kuur af!

Waterlaag: Bodem-Midden

Hoeveel vissen?: School, min 8

Geslachtsonderscheid: Heel moeilijk. Vrouwen zouden een ronder buik hebben en zijn iets groter dan de mannen

Karakter: Vredelievend

Levensverwachting: 5-10 jaar

Kweek: Heel moeilijk. Vissen die verkocht worden komen bijna allemaal vanuit het wild.

Weetjes:

Kardinalen zijn geen neon tetra’s. Deze 2 worden dikwijls met elkaar verward. De kardinaal tetra heeft een doorlopende rode streep van hoofd tot staartvin. De neontetra heeft een onderbroken rode streep op zijn buik. Deze loopt niet door naar het hoofd.

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Op deze afbeelding zie je de paracheirodon axelrodi of Kardinaal Tetra
Bovenste vis Kardinaal tetra onderste vis Neon tetra

Kardinalen zijn prachtig als ze in een heel grote groep gehouden worden. Op die manier vertonen ze ook hun meest natuurlijk gedrag.

Heb je nog vragen of heb je ervaring met deze vissen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights