Nymphoides taiwan

De Nymphoides Taiwan, ook wel bekend als waterleli, is een opvallende en unieke waterplant die steeds populairder wordt onder aquarium-eigenaren. In dit artikel bespreken we deze verrassende waterplant in detail, waaronder zijn uiterlijk, groeiomstandigheden en hoe u de Nymphoides Taiwan in uw aquarium kunt introduceren.

De plant groeit in Azië en Afrika, maar deze variant is afkomstig uit zuidelijke deel van Taiwan. Deze Nymphoides heeft heel mooie lichtgroene bladeren van ongeveer 5 cm doorsnee en de steel waar het blad aan vastzit, is tussen 15 en de 25 cm lang. De doorsnee van de totale plant is tussen de 15 en de 20 cm.

Het is zeker geen moeilijke groeier en vermeerderen doet de plant zelf. Net onder het blad waar de steel verandert in blad komt een klein knobbeltje waar dan kleine wortels uit komen. Als dit jonge plantje groot genoeg is, kunt u deze losknippen van de steel en in de bodem plaatsen. Plant het niet te diep, maar zo dat u nog net de bovenkant van de wortels kunt zien boven de bodembedekking.

Op deze afbeelding zie je de Nymphoides Taiwan een aquariumplant

Nymphoides kunt u gebruiken als solitaire plant of met meerdere als achtergrondplant, maar ergens tussenin plaatsen is ook mooi, want met zijn mooie lichtgroene kleur springt deze plant er wel uit. Het is een vrij nieuwe plant in de aquariumwereld, dus verder is er nog niet zo veel over bekend.

Uit eigen ervaring blijkt dat het geen moeilijke plant is, hij groeit perfect in verschillende waterwaardes, maar CO2 is zeker aan te bevelen. Ik vind het een leuke plant is, die zeker de moeite waard is om in het aquarium te plaatsen.

Plaats in het aquariummidden en achterzone
Max hoogte van de plant60 cm
Temperatuur15-32°
LichtNormaal
HerkomstZuidoost-Azië – Taiwan
Vermeerderingvia uitlopers
Andere benamingNymphoides sp. ‘Flipper’

Tip: om de Nymphoides sp. ‘Taiwan’ klein & compact te houden, moet u de lange uitschieters verwijderen.

Heb je nog vragen of heb je zelf ervaring met deze plant? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights