Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Deze keer een stukje over het plantje Hygrophila polysperma.

Dit plantje wordt ook wel Belgisch groen genoemd maar komt van oorsprong uit Zuidoost Azië.

Het is een plant die groeit in water met een watertemperatuur tussen de 20 en 30 graden en een PH-waarde tussen de 6,5 en de 8,0.

Over de hardheid van het aquarium water hoeven we ook niet veel te zeggen, het is een plant die het bijna in alle waterwaardes doet. Kortom een perfecte aquariumplant dus.

Hygrophila polysperma of belgisch groen plantje
Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Zeker als een aquarium opgestart wordt of als de bak een beetje “in een dip zit” is het een aanrader om er Belgisch groen in te plaatsen.

Omdat het een plant is die heel gemakkelijk groeit en het ook een plant is die zeer snel kan groeien. Soms zo snel dat je er wel eens gek van kunt worden dat je het Belgische groen alweer moet snoeien. Maar dat is juist als een aquarium opgestart wordt erg belangrijk.

Ook wanneer een aquarium last heeft van overmatige algengroei, kunt u het best Belgisch groen plaatsen, want dit plantje groeit juist zo snel doordat het zoveel voedingsstoffen uit het aquariumwater haalt. Zo wordt het voor algen erg moeilijk om te groeien.

Het is ook een plant die gemakkelijk te snoeien is, plaats hem daarom achter in het aquarium want 50 cm kan het Belgisch groen best worden door zijn weelderige groei.

Het is ook een dankbaar aanvaarde schuilplaats voor de vissen.

Het is niet van belang of er wel of geen voedingsbodem aanwezig is in het aquarium, groeien doet Belgisch groen in bijna alle aquariums.

SPECIFICATIES

Familie: Hygrophila

Herkomst: Azië

Zone: Achtergrond >40cm

Lichtbehoefte: Veel

Verzorging: Makkelijk

Hoogte: 40-50 cm

Temperatuur: 22-28

Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights