Microdevario Kubotai of groene rasbora

De Microdevario Kubotai of groene rasbora is een bijzondere soort die veel bewondering wekt onder aquariumliefhebbers. Of het nu gaat om hun opvallende kleuren of hun levendige persoonlijkheid, deze kleine vissen zijn een populaire keuze voor aquaria over de hele wereld. Maar hoe verzorg je de Microdevario Kubotai? In deze blogpost ga ik dieper in op de verzorging van deze unieke soort.

Huisvesting van de Microdevario Kubotai

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Microdevario Kubotai een sociaal dier is en het beste in groepen gehouden kan worden. Het is aan te bevelen om een groep van minimaal 6 individuen te houden. Verder is het belangrijk om een gevarieerde ondergrond en verschillende soorten planten in het aquarium te hebben. Dit geeft de vis de mogelijkheid om zich te verstoppen en te rusten, en om vrij te bewegen.

Dieet

Wat betreft het dieet van de Microdevario Kubotai vis, bestaat dit hoofdzakelijk uit levend en gedroogd voedsel, zoals artemia en cyclop-eeze. Het is belangrijk om regelmatig te voeren en ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel beschikbaar is. Hierdoor blijft de gezondheid van de vis op peil en wordt hun groei bevorderd.

Verzorging

Als het gaat om verzorging, is de Microdevario Kubotai relatief eenvoudig te houden. Het is aan te raden om het water in het aquarium regelmatig te verversen en de temperatuur en het pH-niveau in de gaten te houden. Door deze verzorging in acht te nemen, zorgt u voor een gezonde en comfortabele leefomgeving voor de vis.

Tot slot is het aan te bevelen om de Microdevario Kubotai samen met andere vissen te houden. Dit zorgt voor een levendig en kleurrijk geheel in het aquarium. In het algemeen is de Microdevario Kubotai een prachtige en gemakkelijk te verzorgen soort die een waardevolle toevoeging is aan uw aquarium.

In deze blogpost heb ik u alles verteld over de Microdevario Kubotai en hoe u deze kunt verzorgen. Als u op zoek bent naar een unieke en gemakkelijk te verzorgen vissoort, dan is de Microdevario Kubotai een uitstekende keuze.

Op deze afbeelding zie je een microdevario kubotai of groene rasbora visje
9de849 6e052c47f492479aa38853b0f6cb45db~mv2

Praktische info over de Microdevario Kubotai of groene rasbora

Herkomst: Thailand

Lengte: 1,2 tot 2 cm

Watertemperatuur: 24°

PH: 7

GH: 10

Bakmaat: min 60L

Inrichting: Vrijlegger

Voeding: Alleseter

Ziektes:  Waterlaag: midden – boven

Groep: schoolvis (min 6)

Gedrag: Vredelievend

Kweek: Voor een succesvolle kweek heeft de microdevario Kubotai graag een waterwissel en goede waterwaarden. Ze hebben ook heel graag drijfplanten zoals hoornblad. Daar kunnen ze gemakkelijk hun eitjes afleggen. Opgelet: De eitjes zijn fotofobisch en moeten in het donker gehouden worden. Anders komen de eitjes niet uit. Eens de jongen geboren zijn kan je ze voeden met een infuus gevolgd door Artemia Naupliën.

Weetjes:

De microdevario Kubotai is een speels visje. Hoe groter de groep hoe meer ze hun natuurlijk gedrag zullen vertonen. In het wild kunnen ze wel scholen vormen van 30 a 50 visjes.

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.


Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights