Aquadream 60 van Aquatlantis

Dit is mijn eerste aquarium. Een 54l bak. Ik wilde hem niet te groot kopen aangezien ik eerst nog wou zeker zijn dat dit hobby mij zou liggen of niet.

Afmetingen 60x30x40. Geleverd met warmte-element, ledverlichting en een intern biobox 2 filter.

Op deze afbeelding zie je mijn eerste aquarium de aquadream 60 van Aquatlantis
Aquadream 60 van Aquatlantis

Eerst wist ik niet goed hoe eraan te beginnen, maar na wat research werd het mij al snel duidelijk dat ik er een ‘aquascape’ wou van maken. Wat is dit? Dit is een minionderwaterlandschap.

Hoe begin je eraan? Wel eerst moet je al weten wat voor scape je wil. Ik had zoiets in gedachten met rotsen. In de viswinkel ben ik Draken stenen (ohko dragonstone) tegen gekomen. Met die stenen kan je erg creatief te werk gaan, dus heb ik ze meegenomen.

Op deze afbeelding zie je mijn aqurium stenen Ohko dragon stone van Aquatlantis
Ohko dragonstone of drakenstenen

Ok, nu ik de stenen heb, kan ik beginnen aan mijn ‘hardscape’. Hum wat is dat? Dat is de aquariuminrichting enkel met de stenen en bodem. Dus zonder planten of vissen.

Wat er zeker niet mocht ontbreken aan mijn scape, was een baantje. Ik ben gek op baantjes. God weet waarom. Daardoor moest ik werken met verschillende bodems. Om te vermijden dat de bodems zouden mengen heb ik deze gescheiden met een dun plaatje plexiglas.

opbouw van mijn aquadream 60 van Aquatlantis
opbouw van mijn aquadream 60 van Aquatlantis

☝️ Tip: als je plexiglas verwarmd met een strijkijzer, dan kan je deze plooien in de vorm dat je wil. Eens deze afgekoeld is, en dat is snel, dan behoud hij zijn vorm ☝️

Het plexiglas vast gemaakt met zuignapjes, zodat deze mooi blijft staan als de bodem gevuld word. Als bodem heb ik de pro soil gebruikt van Aquatic nature en voor het padje het garnalengrind van Dennerlee (Sunda wit).

Opbouw aquadream 60 van Aquatlantis
Aquadream 60 van Aquatlantis

☝️ Tip: wil je diepte creëren in u aquarium? Plak dan een zwarte achtergrond op de achteruit ☝️

En nu de stenen. De stenen waren te groot voor in mijn aqua, dus heb ik deze aan de hand van een beitel en een hamer bewerkt tot wanneer ik het gewenste resultaat had. Daarna goed spoelen wil je geen enorme stofwolk hebben bij het vullen met water. Hetzelfde geldt ook voor de bodem.

Opbouw aquadream 60 van Aquatlantis
Opbouw Aquadream 60 van Aquatlantis

Voilà, dit is dus de hardscape.

Plantjes

En nu de plantjes. Aangezien ik daar een volledige leek in was, had ik dus een starter pakket besteld voor beginners.   In dat pakket waren 9 soorten plantjes. (Meer info over hen in de categorie planten).

Opbouw aquadream 60 van Aquatlantis

Ok, dit was mijn eerst probeersel, maar ik vond het nogal een jungle en heb dus nog het ene en het andere veranderd.

Opbouw aquadream 60 van Aquatlantis

Voilà, dit vond ik al stukken beter. Maar een bak evolueert en na verloop van tijd bleek dat sommige plantjes erg groot waren voor mijn bakje, anderen deden het niet zo goed. Ook een paar stekjes gekregen van een andere aquariaan. Dus opnieuw een kleine inrichting gedaan.

Opbouw aquadream 60 van Aquatlantis

Voilà, zo staat er mijn bakje bij tot nu toe. Deze zal in de toekomst nog wat veranderingen mogen verwachten. O.a drijfplantjes, een mosmuur,…

Aquadream 60

Heb je nog vragen? Laat een bericht in de comments of vul het contact formulier in.


Gerelateerd

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights